Ingredientai
- Pienas 350 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Cukrus 100 g
- Jogurtas 150 g natūralus
- Juodasis šokoladas 25 g tarkuotas
- Baltasis šokoladas (tarkuotas): 30 g
Kaip gaminti
- Plakikliu išmaišykite jogurtą ir cukrų, paskui supilkite pieną, grietinėlę ir vėl plakite.
- Gautą masę šiek tiek atšaldykite šaldytuve ir supilkite į ledų gaminimo aparatą (jį nesunkiai rasite buitinės technikos parduotuvėse).
- Sutarkuokite baltąjį ir juodąjį šokoladus ir suberkite į ledų masę.
- Gautą masę 20–30 min. palikite ledų aparate. Patariama valgyti iš karto, juk skaniausi ledai – švieži!
- Nenusiminkite, jei neturite ledų gaminimo aparato. Tokiu atveju gautusledus kelioms valandoms palikite šaldiklyje.
♦ ♦ ♦
Shutterstock nuotr. / „Kepti“ ledai |
Shutterstock nuotr. / Ledai su karamele |
Fotolia nuotr. / Jogurtiniai ledai su uogomis |
4. Jogurtiniai ledai su uogomis
Fotolia nuotr. / Ledai su bazilikais |
Shutterstock nuotr. / Jogurto ledai su špinatais |
6. Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis
Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai |
Astos Černės nuotr. / Kondensuoto pieno ledai |
Shutterstock nuotr. / Aviečių ledai su morengais |
9. Aviečių ledai su morengais ir šokoladu
Shutterstock nuotr. / Abrikosų ledai su cinamonu |
10. Abrikosų ledai su cinamonu