Ingredientai
- Miltai 200 g biskvitui
- Cukrus 400 g 200 g biskvitui; 100 g uogienei, 80 g cukraus miltelių kremui ir 20 g traškučiui
- Kiaušiniai 5 vnt. biskvitui
- Sviestas 120 g biskvitui
- Grietinėlė 300 g 50 g biskvitui ir 250 g kremui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Kepimo milteliai 4 g biskvitui
- Mėlynės 300 g mėlynių uogienei
- Krakmolas 25 g mėlynių uogienei
- Citrinos 2 vnt. 1 žaliosios nutarkuota žievelė mėlynių uogienei ir 1 paprastos nutarkuota žievelė traškučiui bei išspaustos sultys sirupui
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Uogienė 100 g mėlynių; kremui
- Baltasis šokoladas 30 g traškučiui
- Vaflių lakštai 20 g traškučiui
- Vanduo 100 g sirupui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius, cukrų ir druską plakite iki purių šviesių putų. Išplakus, supilkite lydytą sviestą su grietine ir toliau maišykite iki vientisos masės.
2. Į masę po truputi įberkite miltus, sijotus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 175°C apie 35–40 minučių.
Pasigaminkite mėlynių uogienę:
1. Mėlynes pavirkite su cukrumi apie 5 minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite krakmolą, sumaišytą su lygiu kiekiu vandens.
2. Uogienę pavirkite kelias minutes, kol sutirštės ir nebesijaus krakmolo.
Išvirkite sirupą:
1. Vandeni, cukrų ir citrinos sultis užvirinkite, pavirkite apie minutę ir leiskite atvėsti.
Paruoškite kremą pertepimui:
1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę bei cukraus pudrą ir plakite iki standumo.
Pasigaminkite traškutį:
1. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite traiškytą vaflį su citrinos žievele ir sumaišykite.
Paruoškite kremą aptepimui:
1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę ir plakite iki standumo.
Surinkite tortą:
1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygius papločius ir lengvai sulaistykite sirupu.
2. Apatinį biskvitą patepkite traškučiu ir ant jo užtepkite maskarponės-mėlynių kremą. Uždėkite kitą biskvitą, pertepkite uogiene ir kremu. Tą patį pakartokite su kitu biskvitu.
3. Pabaikite tortą uždėdami paskutinį biskvitą.
4. Tortą palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną aptepkite mėlynių kremu.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis