„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Karališkas mėlynių tortas

„Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas
„Čiop Čiop Tortinės“ mėlynių tortas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Kiaušinius, cukrų ir druską plakite iki purių šviesių putų. Išplakus, supilkite lydytą sviestą su grietine ir toliau maišykite iki vientisos masės.

2. Į masę po truputi įberkite miltus, sijotus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 175°C apie 35–40 minučių.

Pasigaminkite mėlynių uogienę:

1. Mėlynes pavirkite su cukrumi apie 5 minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite krakmolą, sumaišytą su lygiu kiekiu vandens.

2. Uogienę pavirkite kelias minutes, kol sutirštės ir nebesijaus krakmolo.

Išvirkite sirupą:

1. Vandeni, cukrų ir citrinos sultis užvirinkite, pavirkite apie minutę ir leiskite atvėsti.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę bei cukraus pudrą ir plakite iki standumo.

 

Pasigaminkite traškutį:

1. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite traiškytą vaflį su citrinos žievele ir sumaišykite.

Paruoškite kremą aptepimui:

1. Maskarponę lengvai pamaišykite, supilkite grietinėlę, sudėkite mėlynių uogienę ir plakite iki standumo.

Surinkite tortą:

1. Biskvitą supjaustykite į 4 lygius papločius ir lengvai sulaistykite sirupu.

2. Apatinį biskvitą patepkite traškučiu ir ant jo užtepkite maskarponės-mėlynių kremą. Uždėkite kitą biskvitą, pertepkite uogiene ir kremu. Tą patį pakartokite su kitu biskvitu.

3. Pabaikite tortą uždėdami paskutinį biskvitą.

4. Tortą palikite šaldytuve per naktį. Kitą dieną aptepkite mėlynių kremu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.