6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 48
Jau įvertinote šį receptą

Sutirštinto saldinto pieno ledai. Tik 3 ingredientai!

Grietinėlės ir sutirštinto saldinto pieno ledai su saldainiais
Grietinėlės ir sutirštinto saldinto pieno ledai su saldainiais / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šie ledai išskirtiniai dėl vienos pagrindinės priežasties – jiems pakanka tik 3 produktų! O paruošti juos tiesiog fantastiškai lengva: jei turite bent 10 minučių, laiko daugiau nei pakaks, o po kelių valandų galėsite mėgautis ir kitus vaišinti gardžiais naminiais ledais ant pagaliuko. Tikras vasaros skonis, tiesa?

Grietinėlės ir sutirštinto pieno ledai primena plombyrą, yra riebesni nei pieno pagrindu gaminti ledai. Ledų tekstūra sodri, skonis turtingas ir apsaldantis saulėtas vasaros dienas. Tikrai verta išmėginti!

Šiuos ledus, jei neturite specialių formelių ar nemėgstate ledų ant pagaliuko, galite gaminti ir įprastai – šaldyti norimame indelyje ar formelėje. Be to, kiekvieną kartą galite naudoti skirtingus ledų priedus: M&M‘s saldainius, vaisius, riešutus, šokolado gabalėlius ir ką tik norite!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite saldų sutirštintą pieną. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Pasiruoškite formeles, kuriose šaldysite ledus. Jei neturite specialių formelių, galite naudoti plastikinius puodelius, tinkamos formos indelius ar formeles, kurias galima dėti į šaldiklį.
  3. Į formelių dugną įberkite po nedidelę saujelę saldainių (ar kitų naudojamų priedų). Ant viršaus supilkite paruoštą kremą. Mediniu pagaliuku ar kitu įrankiu šiek tiek „pasklaidykite“ saldainius, kad pasiskirstytų.
  4. Dėkite paruoštas formeles į šaldiklį ir palaikykite mažiausiai 6 valandas ar per naktį. Tuomet išimkite iš šaldiklio. Formeles šiek tiek palaikykite rankose, kad sušiltų nuo delnų temperatūros. Tuomet labai atsargiai išimkite. Ledus patiekite nedelsiant. Skanaus!

* M&M‘s saldainius galite keisti kitais mėgstamais nedideliais saldainiais, kapotu šokoladu ar vaisių gabalėliais.

Ledus ruošė Asta Černė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.