Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. tešlai
- Miltai 250 g tešlai
- Cukrus 300 g 200 g tešlai ir apie 5 šaukštai kremui
- Sviestas 50 g tešlai
- Medus 3 valg. š. tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Grietinė 1000 ml riebios; kremui
- Citrinos sultys 2 valg. š. kremui
Kaip gaminti
1. Pradžioje paruoškite kremą: grietinę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.
2. Medų pašildykite kartu su sviestu ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol susijungs į gražią, vientisą masę. Palikite šiek tiek atvėsti.
3. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų, atvėsusį medų supilkite į kiaušinių masę ir ten pat sudėkite miltus bei kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykite.
4. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
5. Į kepimo formą dėkite po 4 – 5 šaukštus tešlos ir ją paskirstykite po visą dugną.
6. Kiekvieną paplotį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
7. Atvėsusius lakštus aptepkite kremu ir truputį paspausdami sudėkite vieną ant kito. Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.