Ingredientai
- Smidrai 400 g t. y. švieži smidrai
- Agurkai 1 vnt.
- Ridikėliai 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Gražgarstės 50 g
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Sultys 1 arbat. š. citrinų
- Česnakai 1 skiltelės
Kaip gaminti
1. Šviežius smidrus išvirti (apie 15 min.), ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.
2. Ridikėlius supjaustyti skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplauti ir nuvarvinti.
3. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėti į salotinę, pasūdyti, įberti pipirų, žiupsnelį cukraus, išmaišyti.
4. Iš aliejaus, garstyčių, su druska sutrinto česnako ir citrinų sulčių paruošti padažą, supilti ant salotų ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti kiaušinių puseles.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita