Ingredientai
- Kokosų pienas 120 g kreminio
- Anakardžių riešutai 100 g
- Klevų sirupas 9 valg. š.
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Kokosų aliejus 40 g
- Kokosų drožlės 3 valg. š.
- Migdolai 30 vnt.
Kaip gaminti
1. Iš vakaro užmerkite anakardžius vandenyje.
2. Nedideliame puode užvirkite vandenį ir ne ilgiau kaip 60 sekundžių pavirkite migdolus – praėjus šiam laikui iš karto juos perliekite šaltu vandeniu, tiek, kad jie atvėstų ir toliau nevirtų. Odelė turėtų lengvai nusiimti. Pašalinkite odeles ir palikite riešutus visiškai išdžiūti.
3. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite nuplautus bei gerai nusunktus išbrinkusius anakardžius, kreminį kokoso pieną, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldiklį 15-ai minučių.
4. Išimkite masę iš šaldiklio ir formuokite rutuliukus. Jei norite, kad išeitų vienodi – sverkite svarstyklėmis. Suformavus rutuliuką, į vidų įspauskite migdolą be odelės, dar pasukite tarp delnų ir apvoliokite kokoso drožlėse. Apvoliotus saldainius dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kai ji bus pilna, dėkite į šaldytuvą – ten saldainius ir laikykite. Rekomenduotina suvartoti per savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis