Ingredientai
- Varškė 200 g 9% riebumo
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Miltai 1 st. 0,5
- Aliejus 50 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus.
2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite.
3. Rankas pamirkant į šaltą vandenį suformuokite varškėčius (galima pavolioti džiūvėsiuose) ir iškepkite įkaitintame aliejuje.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita