Žiniasklaidoje kasdien pasiveja skanios dešros/mėsos reklama. Retai kada reklamuojama tikra gaminio sudėtis, t.y. ląsteliena, krakmolas, dažai ar gyvulinės kilmės kraujo produktai masės surišimui.. Mačiau dešreles su sūriu ir kitais pagerinimais, tačiau turiu rimtą klausimą mėsos technologams, gamintojams.
Ką tik lankiausi didelėje Vilniaus parduotuvėje, mėsos produktų skyriuje, ir buvau labai nustebintas – prekių šaldytuve gulėjo naujiena gurmanams. Kalakutienos dešrelės (sardelės) su pelėsiu. Data galiojanti.
Spėju tai naujas gaminys gurmanams. Kokios rūšies pelėsį deda į šį šedevrą, sunku pasakyti, nes ant pakuotės tai nenurodyta. Žinau, kad pelėsis naudojamas kai kurių ispaniškų vytintų dešrų apvalkalui. Šįkart kilmės šalis – Lenkija, o pakuoja Lietuvos įmonė.