Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 05 /10:42

Skaitytojo skundas. Važiavimas į darbą Vilniaus viešuoju transportu – tikra kančia

Į Ikrauk.lt redakciją dėl nemalonumų, susijusių su Vilniaus viešuoju transportu, kreipėsi skaitytojas. „Perskaičiau straipsnį apie užkritusį ant moters apšvietimo gaubtą. Viešojo...
I.Gelūnuo/15min.lt nuotr.
I.Gelūnuo/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Kančia

Į Ikrauk.lt redakciją dėl nemalonumų, susijusių su Vilniaus viešuoju transportu, kreipėsi skaitytojas.

Perskaičiau straipsnį apie užkritusį ant moters apšvietimo gaubtą. Viešojo transporto atstovai teigia, kad autobusai techniškai tvarkingi. Noriu papasakoti apie Vilniaus 19 maršruto autobusus. Kai yra daug važiuojančių žmonių, jie leidžia į maršrutą trumpus autobusus, tad žmonės važiuoja kaip „silkės skardinėje“, o savaitgaliais važiuoja ilgi pustuščiai. Be to, dar sugeba paleisti techniškai netvarkingus. Kaip i reisą galima paleisti autobusą , kuris važiuoja pats pirmutinis 5.30 val. ryto, ir jis nuvažiuoja iki žiedo, bet jau nesugeba grįžti į stotį, nes po kurio laiko stovint stotelėje matai kaip jį tempia techninė pagalba.

Šiandien, t.y. lapkričio 5 d., 19 maršruto autobusas , kuris išvyksta iš Salininkų žiedo 6.55 val., buvo su netvarkingomis įėjimo- išėjimo durimis. Be to, pavažiavus pajutau smarvę, mano manymu,  pradėjo degti sankaba, tai privažiavom iki Pelesos stotelės ir teko išlipti, nes autobusas daugiau negalėjo važiuot. Teko lėkt iki stoties, kad spėt į kitą autobusą, su kurio važiuoju iki darbo. Aišku, nespėjau ir pavėlavau į darbą.

Važiuot, žinoma, galėčiau anksčiau, kad taip nereikėtų skubėt, bet kaip ir sakiau, tai neįmanoma, nes važiuoja trumpas autobusas: kol iš Salininkų žiedo atvažiuoja iki mano stotelės,  jis jau toks pilnas, kad įlipti problema, o dar pažymėti bilietą – be šansų, nes žmonės tokiu laiku važiuoja į darbus, vaikai į mokyklas, tai autobusas perkrautas būna ir ilgas, o čia dar ir trumpas. Ilgą paleidžia tik retkarčiais, bet per kitą pusę, per Eišiškių plentą iš Salininkų važiuojantis 42 maršrutas važiuoja ilgas ir tuščias. Reiškia žmonėms patogiau važiuot su 19 maršrutu, tad kodėl neapkeist? O dėl vairuotojų tai tik tylėt: vėluoja dažnai, važiuoja kada jiems tinka, na ne visada, aišku, ir ne visi, bet...

Vėluojama nuo 5 iki 10 minučių, o paskutinis kartas buvo to paties 19 maršruto autobusas spalio 28 d. ar 29 d. –  vėlavo 13 minučių. Išvykti iš stoties turėjo 22.39 val., tai paskutinis reisas. Autobusas atvažiavo pagal laiką, rodantį ant švieslentės. Autobuso salone laikrodis rodė 22.53 val., pagal mano laikrodį buvo tiek pat. Suprasčiau, na būna, kad kažkas atsitiko, bet nuo stotelės matosi kaip autobusas stovi išlaipinimo stotelėje pertraukos metu. Tai autobusas tiesiog stovėjo ir vairuotojas buvo kabinoje. Ką darė, nesimatė, nes buvo jau tamsu, bet atrodė, kad kalba telefonu. Žmonės stovėdami stotelėje pradėjo jaudintis, kad neatvažiuos ir teks kviestis taksi arba laukti, kol atvažiuos pakaitinis, o tai užtruktų dar 30 minučių. Pavyzdžiui, man laikas labai svarbus, nes rytoj – vėl į darbą ir anksti keltis, na jei sugestų, tai dar... bet jei tiesiog stovi ir jam nė motais keleiviai, laukiantys stotelėje, – tai tvarkos stoka“, – skundėsi skaitytojas.

Su pagarba, S. V.

Norite pranešti savo naujieną, pasiskųsti ar pareikšti savo nuomonę? Skelbkite savo naujienas čia arba siųskite jas el. paštu ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas