Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 03 20

17-oji socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę“ kviečia prisijungti

Jau kovo 26 dieną restorane „Miesto sodas" (Laisvės al. 9, Kaune) nuo 15 val. vyks 17-oji kilni socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!"
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Jau kovo 26 dieną restorane „Miesto sodas" (Laisvės al. 9, Kaune) nuo 15 val. vyks 17-oji kilni socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!"

Renginys „Aš regiu širdimi" skirtas Kauno aklųjų ir silpnaregių vaikų globos bendrijos „Akių šviesa" bei Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro vaikučiams, kurie prisijungė prie socialinės akcijos „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...! Šio renginio metu vaikučiai galės ne tik susipažinti, bet ir patys išbandyti beveik tūkstančio metų senumo meną „Ebru meną - tapymą ant vandens".

Šventės metu bus atidaryta jau trečioji Eglės Jokužytės iniciatyva organizuojama Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro vaikučių piešinių paroda. „Aš regiu širdimi" projektu siekiama pristatyti aklųjų ir silpnaregių vaikų meninius darbus. Nors šie vaikai nemato arba mato silpnai, tačiau jie yra labai kūrybiški ir sugeba savo rankomis sukurti mažus stebuklus.

Spalio 19d. buvo surengtas aklųjų ir silpnaregių vaikų meno konkursas, kurio geriausi darbai papuošė 2012 m. kalendorių. Konkursas vyko Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre Vilniuje. Konkurse dalyvavo ugdymo centro mokiniai, kurie su dideliu džiaugsmu pateikė daug įvairių darbelių: karpinių, lipdinių, piešinių, veltinių.

VšĮ „Meda Project" - tai jauna, veržli, profesionali, socialiai aktyvi komanda, kurios kiekvienas narys vadovaujasi principu: kai laimingi kiti, laimingas ir aš. Didelį dėmesį skiriame paieškai originalių idėjų, kurios praturtintų ir nudžiugintų kiekvieną. Todėl savo socialiniuose projektuose deriname įvairių šalių teigiamas patirtis, kultūras ir tradicijas. Jau ketverius metus organizuojame unikalius projektus, vykdome socialinę veiklą ugdymo įstaigose, taip pat organizuojame paramą socialiai remtinoms šeimoms, globos namų auklėtiniams bei negalią turintiems vaikams.

Nuo 2010 metų rugsėjo mėnesio Visose Lietuvos mokyklose buvo pristatytas unikalus visame pasaulyje „Ebru meno - tapymo ant vandens" neformalaus ugdymo projektas, iš kurio išaugo ir 2011 m. Balandžio 15 d. startavo tęstinė socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!" šios socialinės akcijos metu Ebru meną pritaikant kaip terapijos priemonę dirbame su globos namų, dienos centrų, aklųjų, kurčiųjų, neįgaliųjų centro auklėtiniais bei onkohematologinėmis ligomis sergančiais vaikučiais.

Ebru menas leidžia kiekvienam žmogui pasijusti unikaliu, nes nėra nei vieno vienodo darbo, netgi to paties žmogaus tapyto. Rezultatą galima pamatyti tik perkėlus paveikslą iš vandens ant popieriaus lapo. Šis menas yra puiki savęs pažinimo, terapinė bei relaksacinė priemonė, padedanti kiekvienam žmogui pailsinti protą ir kūną, atgauti emocinę pusiausvyrą.

Dėkojame už pagalbą Kauno „Lions" klubui bei restoranui „Miesto sodas" prisidedant prie socialinės akcijos „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!“ ir išpildant bent vieną, iš ilgo sąrašo vaikų norą, suteikdami galimybę patirti naujus įspūdžius, praplėsti patyrimo ribas.

Maloniai kviečiame visus kauniečius ir miesto svečius atvykti į renginį pajusti „Ebru meno - tapymo ant vandens" teikiamą gerą emociją bei pasigrožėti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro vaikučių piešinių paroda.

KURKIME SPALVINGĄ IR TEISINGĄ VAIKYSTĘ KARTU!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas