Valgant termiškai apdorotą maistą mūsų organizmui ir imuninei sistemai tenka didelis krūvis. Vidaus organai, norėdami suvirškinti ir įsisavinti maistą bei maistines medžiagas tai turi daryti be maiste esančių fermentų, kurie žuna prie aukštos temperatūros. Kalbant apie sveiką mitybą reiktų akcentuoti valgyti kuo daugiau termiškai neapdorotų žalumynų, daržonių ir vaisių.
Na o smaližiams siūlau labai lengvai pasigaminamus termišai neapdorotus saldumynus.
Sudedamosios dalys: anakardžiai, saulėgrąžos, sezamo sėklos, kakavos pupelės, medus.
Gamyba: su kavamale sumalame anakardžius, saulėgrąžas ir kakavos pupeles, į masę dedame medų ir viską gerai sumaišome. Tada iš lipnios masės darome rutuliukus ir apvoliojame sezamo sėklose.
Skanaus!!!