Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 16 /09:42

„System of a Down“ vokalisto Serjo Tankiano pasirodymo apžvalga: koncertas buvo tarsi nedidelis spektaklis

Pirmą savo solinį albumą „Elect the Dead“ Serjo Tankianas išleido dar 2004 m., nors pati grupė „System of a Down“ skirtingais keliais pasuko tik 2006 m., o dar po metų Serjo pradė...
Serjo Tankiano solinis koncertas
Serjo Tankiano solinis koncertas

Pirmą savo solinį albumą „Elect the Dead“ Serjo Tankianas išleido dar 2004 m., nors pati grupė „System of a Down“ skirtingais keliais pasuko tik 2006 m., o dar po metų Serjo pradėjo solinę karjerą. „Elect the Dead“ koncertinis turas truko iki 2010 m. Vėliau jis išleido dar tris albumus. 2010 m. pasirodė „Imperfect Harmonies“, 2011 m. „Harakiri“, o 2012 m. sukurta jo pirmoji simfonija „Orka“. Būtent ši solinė „Orka“ programa ir buvo pristatyta Vilniaus „Pramogų arenoje“.

Skirtingai nei būdinga užsienio atlikėjams, Serjo Tankianas antradienį nevėlavo. 20:08 val. arenoje suskambo pirmieji Vilniaus simfoninio orkestro, kuriam dirigavo Vytautas Lukočius, garsai. Tada ant scenos pasirodė ir pats grupės „System of a Down“ vokalistas. „Labas vakaras, ačiū, kad atėjote pasiklausyti mano simfonijos „Orca“. Tai keturių dalių simfonija, jos intarpuose skambės dainos iš mano pirmojo solinio albumo „Elect the Dead“, – džiugiai pasveikino ir padėkojo publikai Sejo Tankianas. Tiesa, publika nebuvo itin gausi.

„Esu čia pirmą kartą ir noriu pasakyti, kad per 48 valandas kiek esu čia atvykęs, supratau kokiame gražiame mieste jūs gyvenate. Vilnius yra nuostabus“, –  dainininkas žarstė komplimentus sostinei.

Koncertas buvo tarsi nedidelis spektaklis, kuriame autorius ne tik dainavo, bet ir skaitė. Dainininko balsas nuolat kito nuo žemo sodraus iki beveik cypiančio ir rėžiančio ausį. Nevengė Serjo Tankianas ir keiksmažodžių, kurie buvo ir dainoje „Money“ ir reiškiant susižavėjimą ar pagyras.

„Ačiū, jūs buvote su*** nerealūs, – paskui atsisuko į Vilniaus simfoninį orkestrą, – ko sėdite, šie aplodismentai skirti ir jums, atsistokite, nes ir jūs buvote su*** nerealūs“, – taip savo padėką išreiškė S. Tankianas koncerto pabaigoje.
Išėjus atlikėjui visa publika plojo tol, kol Sejro dar kartą grįžo į sceną. Publika išgirdo „Gate 21“, tačiau šį sykį jau jam pritarė ne simfonins orkestras, o keli su juo atvykę muzikantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas