Trečią kartą į Lietuvą atvykstantis, visame pasaulyje gerai žinomas dangaus restoranas vėl pasiruošęs stebinti Vilniečius bei miesto svečius išskirtiniais geriausių virtuvės šefų patiekalais su nuostabia vasarėjančio miesto panorama skambant gyvai muzikai. Šiaip metais restoranas sezoną Vilniuje pradės gegužės 27 dieną, Katedros aikštėje, bei Kaune nuo rugpjūčio 19 prie Kauno pilies.
Vilniuje sezoną pradėsiantis dangaus restoranas svečius stebins mažiau nei savaitę – 6 dienas. Pietus bei vakarienę gamins geriausi Lietuvos bei pasaulio virtuvės meistrai: išgarsėjęs bei pripažinimo sulaukęs „Lauro lapo“ bei bistro „1 dublis“ šefas bei savininkas Deivydas Praspaliauskas, IDW Esperanza Resort Trakuose virtuvės šefas ispanas Javier Lopez bei Mihkel Heinmets – gerai žinomas tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų, sėmęsis patirties iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų.
Išrinktas geriausiu Lietuvos virėju, dviejų restoranų savininkas bei šefas – Deivydas Praspaliauskas, sulaukęs pripažinimo ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje: Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose pelnė bronzos medalį. Daug metų užsienio restoranuose patirties sėmęsis vaikinas iš Užpalių, karjerą pradėjęs kaip padavėjas, šiandien yra vienas žinomiausių bei gerbiamiausių virtuvės virtuozų Lietuvoje.
Javier Lopez gimęs Barselonoje, prieš tapdamas restorano IDW Esperanza Resort virtuvės šefu, dirbo įvairiuose Michelino žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose: Sea Grill (Briuselis), Carles Gaig (Barselona) ir Au Crocrodile (Strasbūras). Javier Lopez taip pat dalyvavo daugelyje kulinarinių renginių Islandijoje, Mauricijuje, Švedijoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Šio šefovirtuvė įtakojama pojūčių bei šiuolaikiškumo, nuolat vystosi ir tampa vis labiau novatoriška. Ispanų kilmė, kelionių patirtis ir darbas Lietuvoje lėmė unikalaus kulinarinio stiliaus atsiradimą. Javiero Lopezo indėlis į vietinę gastronomiją leis Vilniui sužibėti Haute Gastronomy (aukštosios virtuvės) žemėlapyje.
Pagrindiniu virtuvės šefu taps ir antrus metus iš eilės „Dinner in the sky“ restorane patiekalus ruoš Mikhel Heinmets. Patirties sėmęsis įvairių šalių restoranuose ir iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų, įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis Mikhel Heinmets nenustoja ieškojęs tobulumo. Pasak jaunojo virtuvės šefo, jo tikslas išmokyti kad kiekvienas suprastų ir vertintų kokybišką maistą.
Kaune dangaus restoranas svečiuosis rugpjūčio 19 – 24 dienomis. Čia patiekalais rūpinsis žaibiškai išgarsėjusio ir didelio pasisekimo sulaukusio restorano ''Uoksas'' įkūrėjas ir savininkas Artūras Naidenko, kurio pagrindinis gaminimo principas – sezoninių produktų bei miško gėrybių derinimas naudojant naujausias gamybos technologijas bei išsiskiria iš kitų ypač moderniu patiekalų pateikimu. Kaune, kaip ir Vilniuje, pagrindinio virtuvės ševo vaidmuo atiteks gerbiamam Mikhel Heinmets.
Šiais metais restorano lankytojai galės rinktis vieną iš trijų paketų, priklausomai nuo pageidaujamo meniu bei laiko, kurį svečiai norės praleisti mėgaudamiesi Vilniaus panorama. Pietų paketo kaina dviems asmenims kainuos apie 375 LT ir truks apie 40 minučių. G.H.MMUM paketo,kurį sudarys lengvas užkandis bei prabangus šampanas, kaina dviems asmenims apie 199 LT ir užtruks apie 20 min, bei vakarienės, kurios trukmė visa valanda, kaina dviems asmenims - apie 685 LT. Vakaro seanso metu, dienos šefas asmeniškai prisijungs prie svečių 50 metrų aukštyje, kad juos aptarnautų ir pasikalbėtų apie savo valgius ir meniu. Kad vakareinė būtų dar jaukesnė ir malonesnė, šiemet svečiai bus pamaloninti gyvos muzikos skambesiu. Išskirtinė atmosfera, ypatingas maistas ir pažintis su garsiais virtuvės meistrais visiems paliks neišdildomų įspūdžių.
Praėjusiais metais dangaus restorane apsilankė 1600 ir buvo išparduoti visi siūlomi dienos bei vakaro paketai.
Originalios koncepcijos „Dinner in the Sky“ restoranas – tai speciali 22 vietų platforma su stalu ir kėdėmis, kurią kranas pakelia į 50 m aukštį. Kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, betarpiškai bendrauja su svečiais. Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.