Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 24

Lietuvos valstybės institucijas efektyvumo mokys pasauliniai vadybos ekspertai (nuotraukos)

Kaip turėtų būti valdomos viešojo sektoriaus organizacijos, kad efektyvumu nenusileistų pažangiausioms privačioms įmonėms?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Institucija

Kaip turėtų būti valdomos viešojo sektoriaus organizacijos, kad efektyvumu nenusileistų pažangiausioms privačioms įmonėms?

Į šį iššūkį rugsėjo 27 d. susitelks pasaulinį pripažinimą pelnę šiuolaikinių vadybos metodų ekspertai ir geriausi Lietuvos viešojo sektoriaus vadybininkai. Jie konsultuos ir savo patirtimi dalinsis pirmą kartą Vilniuje rengiamoje viešojo sektoriaus efektyvumo konferencijoje.

Organizatorių kvietimu pirmą kartą į Lietuvą atvyksta žymiausi TOC (Theory of Constraints) ekspertai.

Yuji Kishira (Japonija), šiuo metu vadovaujantis Fukušimos aplinkos atstatymo projektams, pristatys naujausius japonų pasiekimus vadybos srityje. Jis pasakos, kaip japonams pavyksta sutrumpinti projektų vykdymo laiką, pagerinti planavimą, užtikrinti vietos valdžios ir privačių tiekėjų sklandų bendradarbiavimą. Yuji Kishira pristatys savo 2007 metais paskelbtas rekomendacijas, pagal kurias vykdomi bet kokie Japonijos žemės, infrastruktūros ir transporto ministerijos užsakymai.

Į konferenciją skaityti pranešimą atvyksta Greg Gardner, Jutos valstijos (JAV) darbo biržos vykdomojo direktoriaus pavaduotojas. 2011 metais Jungtinių valstijų darbo ministerija pripažino Jutos darbo biržą “Pranašiausia” (Award of Excellence - angl.) įstaiga net trijose kategorijose: nedarbo pašalpų mokėjimo, skundų sprendimo ir mokesčių operacijų. Tais pačiais metais Jutos darbo birža sugebėjo sumažinti savo veiklos išlaidas 18 mln. dolerių ir tuo pačiu ženkliai pagerinti paslaugų kokybę ir gyventojų aptarnavimo terminus.

Išskirtinį pranešimą skaitys ir vienas garsiausių Izraelio vadybos ekspertų Shimeon Pass. Jam įvykdžius efektyvumo gerinimo projektus Izraelio teismuose, vidutinė bylų trukmė sumažėjo 47%, o teisėjai per tą patį laiką išnagrinėja 43% daugiau bylų.

“Biudžetinės organizacijos atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, - sako Nerius Jasinavičius, konferenciją organizuojančios kompanijos “TOC sprendimai” direktorius. - Iš politikų jos patiria vis didesnį spaudimą mažinti “biurokratinį aparatą” ir veiklos išlaidas, tuo tarpu visuomenė reikalauja ženkliai pagerinti viešųjų paslaugų kokybę. Vienu metu išpildyti šias abi sąlygas yra sudėtinga, tačiau įmanoma”.

Lietuvoje tai įrodė Garantinis fondas, krizės metu darbuotojų produktyvumą padidinęs 5 kartus. Dėl šios priežasties 28 tūkst. bankrutavusių įmonių darbuotojų pinigus atgavo apie 14 mėnesių greičiau. To pavyko pasiekti be papildomų darbuotojų, nepadidinus finansavimo ir nesumažinus tikrinimo kokybės, tik patobulinus veiklos procesus.

Garantinio fondo sėkmės istorija sulaukė tarptautinio susidomėjimo ir pripažinimo birželį vykusioje pasaulinėje efektyvumo konferencijoje Čikagoje (JAV), o dabar bus pristatyta ir Lietuvoje.

Pagerinus efektyvumą, ženkliai sumažėja darbo krūvis darbuotojams: užuot dirbę daug ir sunkiai, jie daro tai, kas teikia vertę gyventojams ar verslui.

Be Garantinio fondo, savo patirtimi gerinant efektyvumą pasidalins bendrovės LESTO, “Lietuvos paštas”, Valstybinė mokesčių inspekcija, Centrinė projektų valdymo agentūra.

Renginyje pranešimus skaitys finansų, teisingumo ir ūkio ministrai, Druskininkų meras. Savo veiklos metodus pristatys TELE2, esanti didžiausia mokesčių mokėtoja informacinių technologijų ir telekomunikacijų sektoriuje bei viena efektyviausių šio sektoriaus įmonių Lietuvoje.

Konferencijoje dalyvaus 30 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio. Renginys vyks 2012 m. rugsėjo 27 dieną Vilniuje, LITEXPO parodų, kongresų ir konferencijų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito