Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 03

Moksleiviai domėjosi studijomis Visuomenės sveikatos fakultete

Pirmąją pavasario dieną Kauno bei kitų miestų moksleiviai turėjo puikią galimybę susipažinti su visuomenės sveikatos, socialinio darbo medicinoje, sveikatos psichologijos studijų...

Pirmąją pavasario dieną Kauno bei kitų miestų moksleiviai turėjo puikią galimybę susipažinti su visuomenės sveikatos, socialinio darbo medicinoje, sveikatos psichologijos studijų programomis Lietuvos sveikatos mokslų universitete, galimomis darbo perspektyvomis. Informaciniame renginyje 9–12  klasių moksleiviai ne tik domėjosi norimomis specialybėmis, bet ir dalyvavo įvairiuose žaidimuose, įgijo naudingų žinių, išmėgino save įvairiose situacijose.

Renginį pradėjo LSMU VSF prodekanas dr. Paulius Vasilavičius, moksleiviams pristatęs visuomenės sveikatos fakulteto studijų programas, studijų pakopas. Prodekanas susirinkusiesiems paaiškino, kokias žinias jaunuoliai įgis studijuodami, papasakojo apie darbo galimybes. Dr. P.Vasilavičius moksleivius supažindino su studijų programų konkursiniais balais, paaiškino, kur galima patiems pabandyti pasinaudoti specialiomis skaičiuoklėmis.

Vėliau į sceną žengė Kauno klinikų  Valdymo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Tomas Kuzmarskas, moksleiviams papasakojęs apie savo karjeros pradžią, supažindinęs su darbo perspektyvomis, paraginęs patiems nuspręsti, kurioje srityje norėtų gilinti žinias. Šmaikščiai savo istoriją pristatė Laurynas Dilys, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius. Jis minėjo apie jausmus, jį kankinusius kai dar buvo moksleivis: svarstė kokias studijas, kokią kryptį pasirinkti; todėl pažymėjo puikiai suprantąs į renginį susirinkusių moksleivių nuotaiką. L.Dilys jaunuolius supažindino su studijų nauda. Apie socialinį darbą medicinoje pasakojo dėstytoja  L.Danusevičienė su studente Neringa, į sceną pakvietusios ir dvi absolventes.  Savo sritį pristatė ir sveikatos psichologijos atstovai: jie susirinkusiesiems pasakojo apie studijų programą, vykdomus projektus,  pasidalino mintimis apie mokymosi procesą Universitete, parodė įvairių filmukų. 

Renginio organizatorių sugalvotas užduotis, žaidimus, tyrimus išbandė ne tik į renginį atvykę moksleiviai, jų mokytojai, bet ir LSMU akademinės bendruomenės nariai. Visos užduotys sulaukė didžiulio dėmesio. Susirinkusiuosius sudomino  kūno sudėties tyrimas, nustebino jo rezultatai: vieni krykštavo iš džiaugsmo, turintys idealų kūną, džiaugėsi mažesniu biologiniu amžiumi nei įrašytasis pase, kitus rezultatai privertė susimąstyti. Ne vienas žadėjo skirti daugiau dėmesio aktyviai fizinei veiklai, keisti mitybos įpročius. Renginio dalyviai taip pat išbandė ir „voriukus“ kūno laikysenai koreguoti: dažnas prisipažino nežinojęs, jog turi netaisyklingą laikyseną ir stengėsi vaikščioti išsitiesus. Daug juoko sukėlė žiūrėjimas pro specialius akinius, vairavimas žaislinį automobilį. Renginio dalyviai taip pat išbandė ir specialias liemenes. Jas vilkintis lieknas žmogus turi galimybę pajusti, ką reiškia turėti antsvorį: sunku ne tik vaikščioti, o ką ir kalbėti, kaip per tokį „pilvą“ tenka užsirišti batus, pasilenkti.  Susirinkusieji taipogi pagilino žinias apie rūkymo sukeliamą žalą, susipažino su alkoholio vartojimo pasekmėmis, mokėsi desmurgijos, gaivinimo pagrindų, bandė atsakyti į klausimą „koks/kokia aš esu?“, dalyvavo įvairiuose smagiuose žaidimuose, vykdė įdomias užduotėles.

Renginiu liko patenkinti ir jo organizatoriai, ir moksleiviai. Štai kaunietė Eglė džiaugėsi renginyje sužinojusi daug naudingos informacijos apie norimą studijų programą bei išreiškė viltį kada nors studijuoti LSMU. Jai pritarė ir Gintarė: „Puikus renginys, tikrai vertingas ir įdomus. Džiaugiuosi, kad teko jame dalyvauti“.

Lina Pankratjevaitė, LSMU SA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai