Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 06 13

Moksleiviai dalyvavo „Draugystės turistiniame žygyje“ (nuotraukos)

Kaip ir kiekvienais metais Sudargo M. Sederevičiaus pagrindinė mokykla ir Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato Šakių policijos komisariato pareigūnai birželio 5-6 dienomis sukvietė moksleivius į „Draugystės turistinį žygį“, kuris vyko Sudarge (Šakių raj.). Šiais metais tai vienuoliktasis turistinis žygis, kuriame dalyvavo rekordinis skaičius dalyvių: 253 vaikai ir jaunuoliai iš 14 mokyklų bei Sudargo bendruomenės jaunimo komanda. Iš viso 17 komandų.

Kaip ir kiekvienais metais Sudargo M. Sederevičiaus pagrindinė mokykla ir Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato Šakių policijos komisariato pareigūnai birželio 5-6 dienomis sukvietė moksleivius į „Draugystės turistinį žygį“, kuris vyko Sudarge (Šakių raj.). Šiais metais tai vienuoliktasis turistinis žygis, kuriame dalyvavo rekordinis skaičius dalyvių: 253 vaikai ir jaunuoliai iš 14 mokyklų bei Sudargo bendruomenės jaunimo komanda. Iš viso 17 komandų.

Turistinis žygis prasidėjo vėliavos pakėlimu. Vėliau dalyvius sveikino ir ištvermės bei gero oro linkėjo Sudargo Seniūnijos seniūnė Rita Grigaitienė, Sudargo M. Sederevičiaus pagrindinės mokyklos direktorė Alma Dragūnaitienė, Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Juozas Jonuška, Šakių rajono apylinkės prokuratūros vyriausias prokuroras Raimundas Vasiliauskas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM Rociškių užkardos vadas Darius Martinkevičius, Sudargo bendruomenės pirmininkė Alberta-Natalija Dragūnaitienė.

Po iškilmingo atidarymo dalyvių laukė pirmoji rungtis - orientacinis žygis, Sudargo miestelio teritorijoje. Pirmąją vietą šioje rungtyje iškovojo Lukšių Vinco Grybo gimnazija, antri liko Jurbarko Antano Giedraičio – Giedriaus 1 C komanda, treti - Skirsnemunės J. Baltrušaičio pagrindinės mokyklos komanda.

Po šios rungties komandos įrenginėjo savo stovyklavietes, kurios taip pat buvo vertinamos. Estetiškiausia pripažinta - Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos 3 G komanda. Ekologiškiausia - Paluobių pagrindinės mokyklos komandos

Originaliausia - Gudelių pagrindinės mokyklos komandos. Spalvingiausia - Vilkaviškio Gražiškių gimnazijos komandos.

Gražiausia - Girdžių pagr. mokyklos komandos stovyklavietė.

Turistinio žygio dalyviai buvo vaišinami žirniene, kurią virė Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai. Po sočių pietų dalyviai stebėjo Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų darbą. Pareigūnai demonstravo kaip pjaustomas automobilis, patyręs avariją, taip pat kaip gesinamas gaisras. Truputį sušlapę, tačiau daug sužinoję ir patys išbandęs dalyviai susipažino su Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties medikų darbo ypatumais, bei galėjo patys pabūti „ligoniais“.

Susipažinę su spec. tarnybų darbo ypatumais jaunuoliai savo jėgas galėjo išbandyti konkurse „Noriu Būti Pareigūnu“, kurio metu varžėsi, kas tiksliausiai, greičiausiai apsirengs pareigūnų (policininko, ugniagesio, pasienio pareigūno) uniformas ir atneš „sužeistąjį“ ant neštuvų. Kad dalyviai teisingai apsirengtų uniformas ir užsidėtų spec. priemones stebėjo Šakių priešgaisrinės tarnybos viršininkas V. Rekešius, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos VPPP poskyrio viršininkas G. Ščajevas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM Rociškių užkardos vadas Darius Martinkevičius, Šakių policijos komisariato tyrėja Ieva Kucinaitė.

Pirmąją vietą šiame konkurse laimėjo Sudargo bendruomenės centro jaunimo komanda, antra buvo Gelgaudiškio vidurinės mokyklos komanda, o treti – Vytėnų pagrindinės mokyklos komanda.

Po šios rungties dalyviai savo jėgas išmėgino virvės traukimo varžybose, kur nenugalima buvo Vytėnų pagrindinės mokyklos komanda. Antrąją vietą iškovojo Gražiškių gimnazijos komanda, trečiają - Gudelių pagrindinės mokyklos komanda.

Po sportinių rungčių ir konkursų dalyviai stebėjo meninę programą. Meninę programą pradėjo Jurbarko Kyokushin karate klubas „KUMITE“ ir treneris Artūras Enčeris su parodomąja savo auklėtinių programa. Vėliau turistinio žygio dalyviams savo gražias dainas dovanojo Šakių KC vaikų dainų studija „ŠMIKI ŠMAKI“, bei nuostabiu pasirodymu džiugino cirko studijos „Šypsena“ artistai.

Vėliau dalyviai susirinko į situacijų kūrimo rungtį, kurios metu turėjo pristatyti savo vietovę, o vietovės pristatymą turėjo įpinti į lietuviškų dainų žodžius (prieš tai dainas buvo išsitraukę). Reikia paminėti kad nei šmaikštumo nei kūrybingumo dalyviams tikrai netrūko. Taip pamažu atėjo vakaras dalyviai smagiai trypė diskotekoje, vakarojo prie laužo.

Antros dienos rytą, kas miegoję, kas nelabai, buvo sukviesti į visuotinę mankštą.

Po mankštos ir pusryčių vyko kliūčių ruožo rungtis, kurioje nugalėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda. Antroji vieta atiteko Skirsnemunės J. Baltrušaičio pagrindinės mokyklos komandai, o trečioji - Sudargo M. Sederevičiaus pagrindinės mokyklos komandai;

Po šios rungties žaidėme kvadratą. Jame stipriausiai pasirodė  Gražiškių gimnazija, antrą vietą užėmė Paluobių pagrindinė mokykla, trečią - Gelgaudiškio vidurinė mokykla.

Kol komandos žaidė kvadratą likę komandų nariai piešė plakatus „Turistinio žygio akimirka“. Gražiausi plakatai taip pat buvo apdovanoti.

Po dviejų dienų intensyvios veiklos dalyviai susirinko į uždarymą, kur buvo įteikti apdovanojimai. Į uždarymą atvyko Šakių policijos komisariato laikinasis viršininkas M. Akelaitis, bei Rociškių užkardos vado pavaduotojas Darius Maksvytis . Po apdovanojimų ceremonijos buvo nuleista Turistinio žygio vėliava, skelbianti renginio pabaigą, visų komandų atstovai pasirašė ant ŠTABO plakato ir važiavo namo su mintimis sugrįžti kitąmet ...

Renginio koordinatorės

Inga Pranskaitienė, Reda Globienė

www.sudargas.sakiai.lm.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas