Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 27

„Nike“ bėgimas sostinėje paženklintas ne tik gera nuotaika, bet ir netvarka

„Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonis“ sekmadienio ryte į Vilniaus Rotušę, organizatorių teigimu, sutraukė daugiau nei 5 tūkstančius bėgimo entuziastų. Vis dėlto pasibaigus...
Pusmaratonio akimirka (15MIN.LT NUOTR.)
Pusmaratonio akimirka (15MIN.LT NUOTR.)
Temos: 1 Nuotaika

„Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonis“ sekmadienio ryte į Vilniaus Rotušę, organizatorių teigimu, sutraukė daugiau nei 5 tūkstančius bėgimo entuziastų.

Vis dėlto pasibaigus renginiui, kuris užtruko iki pat 15-os valandos, Rotušės aikštė atrodė tarsi sąvartynas. Organizatoriai nepasirūpino papildomomis šiukšliadėžėmis, tad esančiose šiukšlės nebetilpo ir buvo mėtomos kur papuola.

Daug juoko susirinkusiems žiūrovams sukėlė ir asocialaus asmens įlindimas į minios priekį, renginio vedėjams skelbiant varžybų nugalėtojus ir prizininkus. Per visą Rotušės aikštę keli buvę apsaugos darbuotojai sureagavo ne per greičiausiai.

Nemažai skundų organizatorių pusėn skriejo ir iš varžybų dalyvių. Vieni skundėsi daugelyje vietų per siaura trasa, kiti – tik vienu atsigaivinimo punktu 5 km ilgio rate. 10 kilometrų bėgime vyrų grupėje pirmasis finišavęs Mindaugas Viršilas iškart po finišo teigė, kad trasos ratas buvo ilgesnis nei 5 kilometrai.

Ne ką geriau organizatoriams sekėsi ir laiko matavimas. Prie starto-finišo linijos laiko matavimo punkte dirbo jauni ir nelabai savo darbą nusimanantys vaikinai, o varžybų rezultatai nebuvo galutinai aiškūs net ir prabėgus valandai po finišo.

Tačiau neprofesionaliausiai atrodė, kuomet lenktynių trasoje šalia dalyvių buvo galima išvysti bėgantį šunį – ir ne vieną. Gyvūnas blaškėsi aiškiai išsigandęs, bėgikai stengėsi jo neužminti ir nesužaisti ar nesusižeisti patys, tačiau iš trasos pašalinti jie nebuvo. Kai kurie dalyviai patys vedėsi šunis į lenktynes ir bėgo kartu, prisirišę juos už pavadėlio.
Turite įspūdžių iš „Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonio“?

Siųskite juos ĮKRAUK el. paštu ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas