Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2011 05 09

Rajonas Rondo nepabūgo traumos ir tapo nauju amerikiečių herojumi (video)

Bostono „Celtics“ krepšininkai šeštadienį savų sirgalių akivaizdoje išlaikė egzaminą – nušlavė svečius iš Majamio ir išsaugojo visus šansus kovoti dėl patekimo į konferencijų finalus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Rajonas Rondo

Bostono „Celtics“ krepšininkai šeštadienį savų sirgalių akivaizdoje išlaikė egzaminą – nušlavė svečius iš Majamio ir išsaugojo visus šansus kovoti dėl patekimo į konferencijų finalus. Vis dėlto, JAV krepšinio fanus bei žurnalistus labiausiai nudžiugino ne puikus Bostono krepšininkų žaidimas, bet herojiškas „Celtics“ įžaidėjo Rajono Rondo sugrįžimas į aikštelę po patirtos traumos.

Trečiojo kėlinio viduryje, „Celtics“ surengus spurtą ir padidinus skirtumą iki dviženklio skaičiaus, aikštelėje įvyko netikėtas ir labai nemalonus epizodas. Po susidūrimo „Heat“ lyderis Dwyane‘as Wade‘as visu svoriu užgriuvo ant R.Rondo ir pastarasis išsinarino ranką per alkūnę. ESPN televizijos režisieriai su pasimėgavimu kartojo ir kartojo šokiruojančius vaizdus, kurie ne vieną silpnesnių nervų žiūrovą neabejotinai privertė nusukti galvą į šoną.

Nepaisant itin nemalonios traumos (bent jau taip buvo galima suprasti iš matomų vaizdų), jau tiksint paskutinei trečiojo kėlinio minutei į „TD Banknorth Garden“ areną iš užkulisių sugrįžo „Celtics“ dievukas, lydimas gausių aplodismentų. Jau netrukus „Celtics“ vyriausiasis treneris Docas Riversas sugrąžino R.Rondo į aikštelę. Pradėjęs ketvirtąjį kėlinį kartu su startiniu penketu jaunasis didvyris netruko susilaukti gausių pagyrų iš rungtynes komentavusių ESPN krepšinio komentatorių.

Šis jaunas vyras, žinoma, vertas tų pagyrų, jog net jausdamas milžinišką skausmą bei negalėdamas sulenkti savo kairės rankos, nepabūgo sugrįžimo į aikštelę svarbiausiomis mačo akimirkomis. Neabejotinai šis jo sugrįžimas pakėlė „Celtics“ ekipos kovinę dvasią ir ketvirtajame kėlinyje rungtynių nugalėtojas paaiškėjo labai anksti.

Vis dėlto man sunku suprasti, kaip žmogus, kamuolį gaudydamas, perduodamas ir kontroliuodamas viena ranka, sugebėjo nesuklysti nei karto ir žaisti pakankamai sėkmingai. Man sunku suprasti, kodėl Majamio „Heat“ vyriausiasis treneris Erikas Spoelstra, esant puikiai galimybei, neliepė savo įžaidėjams aikštelėje spausti ir dusinti vienarankį Rondo. Kodėl žmogui, kuris valdo tik vieną ranką, buvo suteikiama tiek laisvės, tarsi bijoma, jog jis sugebėtų viena ranka apžaisti kietai besiginantį gynėją. Keista, jog Mario Chalmersas, didžiąją laiko dalį gynęsis prieš „Celtics“ didvyrį, pamėgino arčiau paspausti pastarąjį tik prabėgus daugiau nei pusei kėlinio laiko, iki tol R.Rondo davęs tiek erdvės, kiek įprastai jis gauna žaisdamas abiem rankomis. Šie mano klausimai, ko gero, taip ir liks neatsakyti, nes JAV sporto žiniasklaidoje jie tiesiog neklausiami. Juk visiems patogiau turėti herojų, kurio nepamirštamas sugrįžimas išliktų visų šias istorines rungtynes mačiusių mintyse.

Kaip ir visa amerikietiška pramogų kultūra, taip ir sporto pasaulis ieško savo herojų. Bostono didvyrio fantastiškas žaidimas viena ranka bus minimas ir aukštinamas dar ne kartą ir ne du. Juk niekam nesinorėtų sugadinti tokios šventės.

Algimantas Bružas | NBAblog.lt

AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas