Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 26

Šeštadienį Vilniuje vyko „Green Challenge“ triatlono varžybos

Šeštadienį įvykusiame „Green Challenge“ triatlone Vilniuje, kuriame dalyvavo beveik pusšimtis plaukikų, dviratininkų ir bėgikų, greičiausias tarp vyrų ir bendroje įskaitoje buvo...
Green Challenge triatlonas
Green Challenge triatlonas

Šeštadienį įvykusiame „Green Challenge“ triatlone Vilniuje, kuriame dalyvavo beveik pusšimtis plaukikų, dviratininkų ir bėgikų, greičiausias tarp vyrų ir bendroje įskaitoje buvo Martynas Undraitis iš Vilniaus. Geriausiai pasirodęs sportininkas visą didžiojo triatlono – 500 m. plaukimo, 15 km kalnų dviračių ir 5 km bėgimo – trasą įveikė per 1 valandą 13 minučių 25 sekundes. 2-as finišavo Gediminas Vachteris iš Šiaulių (1:13:35), o 3-as buvo Kęstutis Mačiulaitis (1:16:13).

Trumpesnėje trasoje – plaukę 250 m., 7,5 km važiavę kalnų dviračiais ir bėgę 2,5 km – greičiausi vyrų tarpe buvo Jaunius Strazdas, kuris finišavo pirmas, Šarūnas Baleišis, trasą įveikęs antras ir trečiasis liniją kirtęs seimo narys Algirdas Sysas. Moterų tarpe nugalėjo Viktorija Žižiūnienė, aplenkusi antrą ir trečią likusias Miglę Mačionytę ir Gretą Segenytę.

Estafetės rungtyje, kur komandą sudarė 3 dalyviai, nepralenkiami buvo vilniečiai „F.O.C.U.S. running“, antri liko komanda „Ūsūriniai šunys“, o tretieji – komanda JTV.

Visi renginio dalyviai prisidėjo prie aktyvaus gyvenimo būdo populiarinimo, nes renginį organizavusi Vilniaus triatlono asociacija dalį dalyvių sumokėto starto mokesčio skirs vaikų globos namų sporto įrangai.

Triatlonas - olimpinė sporto šaka, susidedanti iš plaukimo, dviračių lenktynių ir bėgimo. Tarp rungčių pertraukos nedaromos. Nugalėtoju skelbiamas tas dalyvis, kuris sugaišo mažiausiai laiko per visas 3 rungtis ir pirmas kirto finišo liniją. Egzistuoja skirtingų nuotolių triatlonai, kurie turi savo atskirus kontinentų ir pasaulio čempionatus. Tik viena triatlono distancija yra įtraukta į Olimpinių žaidynių programą, kuri taip ir vadinasi – Olimpinė distancija (1,5 km plaukimas, 40 km važiavimas dviračiu, 10 km bėgimas).

Pirmosios triatlono varžybos Lietuvoje ir buvusioje SSRS (o kartu ir penktosios pasaulyje) buvo surengtos Panevėžyje. Varžybose startavo 15 dalyvių, kuriems reikėjo nuplaukti 1,5 km, nuvažiuoti dviračiu 55 km ir nubėgti 15 km. Pirmojo triatlono prizininkais tapo Vitalijus Semčišinas, Stasys Kavaliauskas bei Algis Buivydas. Nuo pat 1987-ųjų kasmet (išskyrus 2008 m.) vyksta Lietuvos čempionatai ir triatlono taurės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas