Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Itin gaivus ir lengvas kokteilis, pradžiuginsiantis ir švelniai žalia spalva, labai tiks pusryčiams.
Spanguolių kisielių Kūčių (ir Kalėdų) stalui ruošia daugelis šeimų, o ar kada bandėte šį tradicinį gėrimą paskaninti cinamonu? Pabandykite, verta!
Šis kokteilis gali tapti ir pusryčių, ir vakarienės patiekalu, o taip pat skaniu užkadžiu.
bulviukose.lt: Iš svarainių galima ruošti ne tik pikantiškas, kvapnias uogienes, bet ir gėrimus. Šįkart receptas tik suaugusiems ir turintiems kantrybės, nes kol svarainių gėrimas subręs, teks palūkėti bent mėnesį.
Karštą vasaros dieną tik ir norisi atsigaivinti, tačiau kuo? Vanduo – vienas iš populiariausių pasirinkimų, tačiau, ką gerti, kai norisi dar neragautų skonių? Gera išeitis, naminė arbata, kurią pasiruošite patys, be jokių nereikalingų priedų – taip skaniau ir sveikiau!
Gaivaus veganiško kokteilio receptu dalinasi maisto tinklaraščio Follow your spoon autorė.
Paruošti plaktai kavai ypatingų ingredientų ir įrankių nereikia – užteks tirpios kavos, cukraus, vandens ir pieno. Namų sąlygomis galima paruošti kavos gėrimą, kuris kiek primena baristos kavinėje paruoštą kavos stebuklą!
Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis.
Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas.
Kai ryte skubame, kartais griebiamės banano ir greitai pasisotiname, jei spėjame, dar „įsipilame“ energijos išgerdami puodelį kavos. O kodėl gi šių dviejų ingredientų nesuvienijus? Išbandykite sotų ir salsvą tirštąjį kokteilį, kuriam reikės kiek pasiruošti iš vakaro, tačiau ryte užtruksite vos kelias minutes.
Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!