Ingredientai
- Džiovinti abrikosai 250 g
- Miltelinis cukrus 100 g
- Kokosų drožlės 50 g
- Riešutai 100 g anakardžių, migdolų, žemės arba lazdynų
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Džiovintus abrikosus gerai nuplaukite, sudėkite į sietelį, įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, garinkite, kol abrikosai išbrinks ir suminkštės.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. Galite naudoti vienos rūšies riešutus arba skirtingų rūšių riešutų mišinį.
3. Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite žieveles, iš pusės citrinos išspauskite sultis.
4. Abrikosus ir riešutus sutrinkite elektriniu grūstuvu, suberkite miltelinį cukrų, įdėkite šaukštelį tarkuotų citrinų žievelių, įpilkite du šaukštus citrinų sulčių, išmaišykite.
5. Drėgnomis rankomis suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, apvoliokite kokosų drožlėse. Į saldainiuko vidų dar galite įspausti nesmulkintą riešutą.
Kulinaro patarimas. Džiovintus abrikosus galite pakeisti slyvomis. Tuomet vietoje citrinų sulčių į masę įmaišykite šaukštą romo. Slyvų rutuliukus apvoliokite kokosų drožlėse arba juodajame šokolade: 50 g šokolado ištirpinkite su šaukštu sviesto, pamerkite rutuliukus, išdėliokite ant lėkštės ir palikite atvėsti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita