Ingredientai
- Agrastai 1500 g
- Kiviai 500 g
- Cukrus 1 kg
- Sultys 1 valg. š. citrinų
- Pakelis “Gelfix Klasik 1:1” miltelių 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kivius nulupti, supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir palikti 3 val.
2. Agrastus nuvalyti, kietesnius perpjauti pusiau, sudėti į puodą su kiviais, užvirinti ir maišant kaitinti 20 min.
3. Pusę masės sutrinti maišikliu arba pertrinti per sietelį, sumaišyti su “Gelfix” milteliais ir vėl sudėti į puodą su likusia uogiene. Maišant pakaitinti, kol masė pradės virti, supilti citrinų sultis ir nukelti nuo ugnies.
4. Karštą uogienę išpilstyti į stiklainius ir sandariai užsukti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita