Ingredientai
- Agurkai 2 kg
- Serbentai 1 st. lapų
- Krapai 1 sauja stiebų su žiedynais (be lapų)
- Krienai 30 g 3 - 6 cm šaknies
- Česnakai 6 skiltelės
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 3 valg. š. rūpios
- Actas 3 valg. š. 30 proc.
- Vanduo 1500 ml mineralinio
Kaip gaminti
- Ant stiklainio dugno storu sluoksniu pridėkite juodųjų serbentų lapų, ant jų – česnakų skiltelių ir vieno–dviejų centimetrų storio krieno šaknies griežinėlį.
- Agurkus nuplaukite ir kuo tankiau sukiškite į stiklainį. Į tarpus prikaišiokite krapų stiebų. Ant viršaus užberkite šaukštą druskos, šaukštą cukraus, įpilkite ir šaukštą acto.
- Šitaip užpildykite ir likusius du stiklainius, tuomet į visus iki viršaus pripilkite gazuoto mineralinio vandens.
- Stiklainius į puodą su vandeniu sudėkite taip, kad jų viršus maždaug apie du centimetrus liktų neapsemtas.
- Kaitinkite 80 laipsnių temperatūroje. Maždaug po 10–20 minučių (kai agurkų pusė paviršiaus pašviesės) stiklainius iškelkite.
- Iš karto sandariai uždarykite, apverskite ir palikite atvėsti.
Mineraliniame vandenyje marinuoti agurkai būna traškesni.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita