Ingredientai
- Jautiena 500 g jei turite galimybę, išmėginkite ėrieną – troškinys įgaus visai kitą skonį ir aromatą
- Morkos 3 vnt. nedidelės
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Salierai 2 vnt. stiebeliai
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Perlinės kruopos 70 g
- Daržovių sultinys 600 ml galite naudoti ir jautienos, veršienos arba vištienos
- Laurų lapai 1 vnt.
- Šalavijai 1 arbat. š.
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite stambokais gabalėliais. Sudėkite į troškintuvą storu dugnu ir apkepkite retsykiais pamaišydama ant vidutinės ugnies – aliejaus nereikia, mėsa išskirs pakankamai sulčių. Mėsą išimkite, sultis palikite.
2. Į troškintuvą sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir saliero stiebelius; kepkite, kol svogūnai suminkštės. Daržoves išimkite.
3. Perlines kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu.
4. Į troškintuvą sudėkite mėsą, ant jos suberkite kruopas, sudėkite svogūnų, morkų, salierų mišinį ir nesmulkiai supjaustytas bulves.
5. Įdėkite lauro lapelį, šalavijus, čiobrelio šakelę, pagardink pipirais, užpilkite sultiniu, ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Troškinkite 1,5 valandos.
Troškinį patiekite karštą, su gabalėliu sodos duonos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita