Ingredientai
- Fetos sūris 200 g
- Alyvuogės 200 g po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos
- Raudonėliai 1 valg. š. ir alyvuogėms marinuoti
- Česnakai 3 skiltelės alyvuogėms marinuoti
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti
- Aitrioji paprika 1 vnt. smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti
- Medus 1 valg. š. alyvuogėms marinuoti
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. alyvuogėms marinuoti
- Duona 2 vnt. kelios riekelės baltos duonos
Kaip gaminti
- Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
- Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
- Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
- Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.
Valgykite su pita.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita