Ingredientai
- Alyvuogės 100 g juodųjų, be kauliukų
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Citrinos 1 vnt. šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. stambiai maltų; pagal skonį
- Petražolės 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
- Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
- Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita