Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. dideli
- Grietinėlė 400 ml neriebios
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltelinis cukrus 4 valg. š.
- Želatina 15 g
- Vanilės ankštis 1 vnt.
- Mėtos 10 g keli lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir plonyte srovele nuolat maišydama pilkite į trynius, iki masė pradės tirštėti.
3. Želatiną išbrinkykite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
4. Likusią grietinėlę išplakite, supilkite atvėsintą želatiną ir trynių masę. Apelsinus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite jas į kremą.
5. Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais miltelinio cukraus išplakite iki standžių putų, baltymus sukrėskite į kremą, atsargiai išmaišykite ir išpilstykite į apelsinų puseles. Desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, tiekite papuošusi mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita