Ingredientai
- Apelsinai 3 vnt.
- Miltai 2 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 125 g
- Razinos 1 st. didelės besėklės
- Sviestas 5 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Pienas 150 ml
- Jogurtas 150 ml natūralus
- Druska 5 g
Kaip gaminti
- Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Apelsinus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę.
- Į nedidelį puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite tarkuotas apelsinų žieveles, įpilkite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Sukrėskite sviestą ir dar pakaitinkite maždaug minutę. Leiskite atvėsti.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir likusį cukrų.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, jogurtą ir pravėsusį apelsinų sirupą, suberkite miltus, išmaišykite, sudėkite nuvarvintas razinas.
- Stačiakampę kekso formelę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite tešlą.
- Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 1 val.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita