Ingredientai
- Agurkai 2 kg
- Druska 4 valg. š.
- Cukrus 700 g
- Aitrioji paprika 1 valg. š. šaukštas (arba kiek mažiau) maltų
- Aliejus 7 valg. š.
- Actas 375 ml 1,5 stiklinės
- Česnakai 2 vnt. galvutės
Kaip gaminti
1. Nuplautus agurkus supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Užberti druska ir palikti 6 val., kartkartėmis pamaišyti.
2. Suberti cukrų, užberti aitriųjų paprikų. Užpilti aliejaus ir išmaišyti. Supilti actą ir vėl išmaišyti.
3. Česnakus nulupti, plonai supjaustyti ir įmaišyti į mišrainę. Palikti pastovėti 12 val., kartkartėmis vis pamaišyti.
4. Pastovėjusius agurkėlius sudėti į paruoštus stiklainius, užpilti šiek tiek marinato ir užsukti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita