Ingredientai
- Vištiena 600 g blauzdelių
- Česnakai 6 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių ir garnyrui pusės citrinos sulčių
- Apelsinai 1 vnt. apelsino sulčių ir garnyrui pusės apelsino sulčių
- Tekila 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. trečdalis šaukštelio miltelių; garnyrui 1 aitrioji paprika
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ir garnyrui šaukštas alyvuogių aliejaus
- Kmynai 1 valg. š. maltų
- Salotos 100 g Garnyrui; įvairių salotų lapelių
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu.
3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos milteliais.
4. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir paragaukite. Jeigu nepakankamai aštru, dar įberkite aitriųjų paprikų.
5. Gautu marinatu gerai įtrinkite vištų blauzdeles ir 3–4 valandas arba, dar geriau, per naktį palikite marinuotis.
6. Paruoštas blauzdeles kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Salotas išdėliokite lėkštėje. Aitriąją papriką išvalykite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaigykite, kad suminkštėtų ir išdėliokite ant salotų. Jas apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu.
Tiekite su karštomis arba atvėsintomis blauzdelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita