Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 2 vnt. 1-2
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Pomidorai 2 vnt. dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g)
- Aliejus 2 valg. š.
- Faršas 750 g kiauliena ir jautiena
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. 1-2
- Kmynai 1 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 2 arbat. š.
- Mėsos sultinys 250 ml
- Pupelės 250 g po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių
- Grietinė 125 g
- Sūris 75 g tarkuotas kietasis fermentinis
- Petražolės 1 sauja
- Tortilija 10 vnt.
Kaip gaminti
1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.
3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.
4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.
5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita