Ingredientai
- Pupelės 150 g raudonosios
- Svogūnai 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. šaknis
- Morkos 4 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Kiauliena 500 g neriebi
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Česnakai 3 skiltelės
- Konservuoti pomidorai (didelė skardinė) 800 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Mėsos sultinys 500 ml
Kaip gaminti
1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.
3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.
4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.
Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių