Ingredientai
- Avinžirniai 400 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. pusė
- Burnočiai 4 valg. š. galima keisti linų sėmenimis
- Sūris 100 g brandintas
- Miltai 125 g
- Krapai 2 valg. š.
- Karis 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite.
2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai išmaišykite. Ji turi būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jei prastai limpa, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite miltų. Sudrėkinkite delnus ir suformuokite maltinukus. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus gerai nusausinkite.
3. Tiekite su mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita