Ingredientai
- Sviestas 3 valg. š.
- Cukrus 250 g
- Sirupas 2 valg. š.
- Avižiniai dribsniai 1 st.
- Kakava 8 valg. š. miltelių
- Vanduo 350 ml
- Bananai 6 vnt.
- Grietinėlė 1 st. indelis purškiamos
Kaip gaminti
1. Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite tešlos kauburėlius. Juos šiek tiek paplokite ir 12 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite padažą: kakavos miltelius sumaišykite su 100 ml vandens (turi išeiti gana tiršta masė). Į likusį vandenį suberkite likusį cukrų ir maišydami užvirkite. Kai cukrus visiškai ištirps, sudėkite kakavos masę ir maišydami ant mažos ugnies virkite, kol padažas sutirštės ir pradės lipti prie šaukšto (apie 10 min.).
4. Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
5. Ant karštų paplotėlių uždėkite po kelis bananų griežinėlius, užpilkite po kelis šaukštus padažo, užpurkškite po grietinėlės kauburėlį ir iškart patiekite.