Ingredientai
- Avižos 250 g dribsnių
- Sviestas 100 g pusė pakelio
- Cukrus 1 st.
- Ryžiai 2 valg. š. ryžių miltų
- Spanguolės 40 g džiovintų
- Vanilinis cukrus 16 g pakelis
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Brendis 50 ml
Kaip gaminti
1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite.
2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu.
3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių miltus.
4. Jei masė atrodo per skysta ir tokią bus sunku formuoti, galite įberti dar šiek tiek miltų.
5. Sausainėlių tešlą gerai išminkykite ir maždaug pusvalandžiui palikite, kad susimaišytų skoniai.
6. Iš paruoštos masės drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su arbata ir kava.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita