Ingredientai
- Sviestas 100 g kambario temperatūros, tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Cukrus 5 g tešlai
- Pienas 3 valg. š. tešlai
- Baklažanai 2 vnt. nedideli, įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdarui
- Mocarelos sūris 100 g tarkuotos, įdarui
- Sūris 40 g tarkuoto parmezano, įdarui
- Česnakai 4 skiltelės įdarui
- Bazilikai 1 valg. š. kapotų, įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. įdarui
- Mėtos 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
2. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, patepkite aliejumi, išdėliokite ant skardos, kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išspauskite česnako skilteles, labai trumpai pakepinkite. Nukaiskite keptuvę, įmaišykite prieskonius ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pasūdykite.
4. Ant tešlos papločio sluoksniais sudėkite keptus baklažanus, tarkuotą sūrį ir pomidorus su prieskoniais. Viršuje turi būti sūrio sluoksnis. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje 10–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita