Ingredientai
- Duona 8 vnt. riekelės baltos duonos
- Baklažanai 1 vnt.
- Kreminė varškė 8 valg. š. arba tepamas varškės sūrelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Pomidorai 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 30 g
- Petražolės 30 g
- Aliejus 50 ml
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
3. Skrudintuvėje arba keptuvėje trumpai paskrudinkite duonos riekeles.
4. Kreminę varškę išsukite su trintu česnaku, pagal skonį pasūdykite.
5. Ant duonos riekelės užtepkite česnakinės varškės, uždėkite kepto baklažano ir pomidoro griežinėlį, papuoškite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita