Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Mairūnas 1 arbat. š.
- Druska 5 g
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti.
2. Nuvarvinkite kaparėlius. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų griežinėlius ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir apskrus. Apibarstykite kapotais čiobreliais ir mairūnais.
4. Kitoje keptuvėje trumpai pakepinkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną.
5. Baklažanų griežinėlius dėkite į lėkštę, uždėkite kepto svogūno ir kubeliais pjaustyto pomidoro, berkite kaparėlių ir žolelių. Tiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.
Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita