Ingredientai
- Avietės 400 g
- Sviestas 150 g
- Cukrus 390 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Migdolai 30 g maltų
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių
- Grietinėlė 200 ml
- Varškė 150 g riebios
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Kreminė varškė 140 g tepamojo varškės sūrelio
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų.
2. Sviestą su 140 g cukraus ištinkite iki purumo, įmaišykite kiaušinių trynius, miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, citrinų žieveles ir viską labai gerai išsukite.
3. Tešlą padalykite į dvi dalis ir sukrėskite į dvi apskritas kepimo skardas.
4. Labai gerai išplakite atvėsintus kiaušinių baltymus, įmaišykite 200 g cukraus ir plakite, kol jis ištirps.
5. Baltymų masę krėskite ant paruoštų tešlos lakštų ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
6. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų.
7. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su tepamuoju varškės sūreliu, vaniliniu cukrumi, pagal skonį įspauskite citrinos sulčių ir labai palengva įmaišykite grietinėlę (truputį jos palikite pyrago šonams aptepti).
8.Vieną pyrago lakštą dėkite į apvalią lėkštę, gausiai aptepkite įdaru, suberkite pusę kiekio aviečių ir užvožkite kitu lakštu.
9. Pyrago viršuje rankomis kiek įlaužkite baltymų masę ir suberkite likusias avietes. Pyrago šonus aptepkite plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita