Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. Tešlai
- Pienas 500 ml Tešlai
- Miltai 250 g Tešlai
- Faršas 400 g Įdarui
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Paprikos 1 vnt. Įdarui
- Kukurūzai 125 g Įdarui; konservuotų
- Pomidorų padažas 2 valg. š. Įdarui; aitraus
- Aliejus 2 valg. š. Tešlai ir įdarui
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; žiupsnelis
- meksikietiškų prieskonių mišinio 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų.
2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
3. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro, užlenkite blyno apačią ir viršų, vieną ant kito užvožkite kraštus.
4. Apkepkite įdarytus blynelius įkaitintame aliejuje. Tiekite su šviežiomis daržovėmis arba grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita