Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. 1/4 moliūgo
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Miltai 1 st.
- Grietinė 100 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo.
2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dideliu šaukštu suformuokite maždaug centimetro storio apvalius blynelius. Kepkite, kol blynai šiek tiek apskrus.
4. Tiekite su apelsinų sirupu arba saldžiarūgšte uogiene.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita