Ingredientai
- Bolivinės balandos 1 st.
- Vanduo 300 ml
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Česnakai 1 skiltelės
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Alyvuogės 50 g sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Fetos sūris 150 g
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kruopas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 min. Sukrėskite į dubenį ir šakute išpurenkite.
2. Išvalytą saldžiąją papriką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
3. Stambiai supjaustykite. Alyvuoges perpjaukite pusiau, salierą ir nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais.
4. Paruoštas daržoves ir alyvuoges sumaišykite, apibarstykite raudonėliais, trintais česnakais, maltais juodaisiais pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar sykį išmaišykite.
5. Sukrėskite kruopas, supilkite citrinos sultis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir atsargiai sumaišykite. Ant viršaus suberkite šakute susmulkintą fetą.
Plačiau skaitykite: „Inkų auksas – bolivinės balandos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita