Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 500 g šviežių
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 200 ml
- Svogūnai 50 g pusė galvutės
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų juodųjų arba baltųjų pipirų
- Muskatas 1 arbat. š. tarkuoto
- Sūris 50 g saujelė tarkuoto parmezano indeliams pabarstyti
Kaip gaminti
1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų.
3. Grietinėlę užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės, tada pamažu šluotele įplakite grietinėlę, sukrėskite brokolinių kopūstų tyrę ir dar 5 min. pakaitinkite.
5. Kai padažas taps vientisas, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pagal skonį pagardinkite jį prieskoniais.
6. Į pravėsusį padažą įmaišykite plaktus kiaušinių trynius, tada palengva kabindama šaukštu iš apačios į viršų – iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
7. Suflė išpilstykite į nedidelius sviestu pateptus bei parmezano drožlėmis pabarstytus keraminius indelius ir 10–12 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita