Ingredientai
- Bulvės 2 vnt.
- Varškės sūris 1 vnt. nemažas riebus
- Pomidorai 1 vnt.
- Alyvuogės 30 g žaliųjų alyvuogių su paprikomis
- Bazilikai 1 arbat. š. papuošti ir sūriui aptepti žiupsnelis
- Rozmarinai 1 arbat. š. papuošti
- Sūris 30 g saujelė tarkuoto brandinto
- Sviestas 1 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml
- Majonezas 2 valg. š. Sūriui aptepti
- Kmynai 1 valg. š. Sūriui aptepti; maltų
- Linų sėmenys 1 valg. š. Sūriui aptepti
- Česnakai 3 skiltelės Sūriui aptepti
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. Sūriui aptepti; nubrauktas šaukštelis
- Druska 1 arbat. š. Sūriui aptepti pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Sūriui aptepti pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais.
2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite storais griežinėliais.
3. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.
4. Bulvių griežinėlius išdėliokite riebalais išteptame keraminiame kepimo inde, ant jų berkite po truputį brandinto sūrio, išdėliokite sūrio griežinėlius, supilkite grietinėlę.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki sūris šiek tiek apskrus.
6. Tiekite su pomidorais ir žaliosiomis alyvuogėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita