Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Bulvės 500 g košė
- Sūris 200 g brandintas
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Žirniai 200 g švieži arba šaldyti
- Česnakai 3 skiltelės
- Grietinėlė 100 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių lapelių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais.
2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir pakepinkite 2–3 min. Supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei pasidarys pernelyg tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.
3. Į keptuvėje kunkuliuojantį padažą berkite žirnelius, smulkintus bazilikų lapelius (vietoj jų galite naudoti pesto padažą – reikės 1 šaukšto) ir dar kelias minutes pakaitinkite.
4. Bulves nulupkite ir išvirkite. Nukošusi įmeskite gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinkite. Sutrintą masę pasūdykite, užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite, kad būtų puri, bet jokiu būdu neskysta.
5. Paruoštą vištienos ir daržovių troškinį supilkite į kepimo indą. Ant viršaus paskleiskite bulvių košę, užberkite tarkuoto sūrio.
6. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min., kol bulvių košė ir sūris apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita