Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. nedidelės
- Sultys 3 valg. š. obuolių
- Actas 3 valg. š. raudonojo vyno
- Bazilikai 2 valg. š. smulkinti
- Garstyčios 1 valg. š. Dižono
- Medus 1 valg. š. skystas
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis 1/4 arbat. š.
- Pievagrybiai 12 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Česnakai 3 skiltelės
- Cukinijos 1 vnt.
- Kukurūzai 1 vnt. burbuolė - nebūtinai
Kaip gaminti
1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.
2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Dižono garstyčias, sugrūstą česnaką, nepamirškite medaus ir įberkite juodųjų pipirų.
3. Į gautą masę sudėkite grybus, pjaustytas raudoną saldžiąją papriką, cukiniją, kukurūzų burbuolę ir apvirtas bulves. Gerai sukratykite, kad marinatas tinkamai pasiskirstytų tarp daržovių, ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
4. Kepsninės groteles sutepkite augaliniu aliejumi, suverkite daržoves ant iešmelių ir sudėkite juos ant grotelių. Kepkite 10–15 min., nuolat pavartydami.
Skaitykite plačiau: Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita