Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Sviestas 3 arbat. š.
- Aliejus 1 arbat. š.
- Muskatas 20 g tarkuotas
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, sumalkite mėsmale.
2. Maltas bulves pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotais muskatais. Gerai išmaišykite.
3. Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įdėkite du šaukštelius sviesto, išmaišykite ir, kol bulvių košė gerai sušils, maišydama pakaitinkite ant silpnos ugnies.
4. Karštą bulvių košę išmaišykite. Palikite pravėsti keliolika minučių. Įmuškite kiaušinio trynį, gerai išsukite šaukštu.
5. Paruoštą bulvių masę sukrėskite į kulinarinį ar polietileninį maišelį, jo kampą prakirpkite.
6. Kepimo formą patepkite aliejumi ir į ją išspauskite bulvinius sausainius. Kepkite 10–15 minučių 200 °C orkaitėje.
Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita