Ingredientai
- Bulvės 700 g miltingų
- Morkos 4 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui
- Rūkyti lašinukai 70 g
- Mėsos sultinys 1 l
- Kiauliena 500 g rūkytos nugarinės
- Mairūnas 1 valg. š. kapotų lapelių
- Dešrelės 4 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.
3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.
4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita