Ingredientai
- Miltai 300 g 1,5 puodelio
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 1 st. puodelis
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys
- Jogurtas 100 g pusė puodelio vanilinio
- Sviestas 110 g
- Aguonos 2 sauja
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinos žieveles, supilkite vanilinį jogurtą ir tirpintą bei atvėsintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite į šį dubenį miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Galiausiai suberkite kelias saujas aguonų ir jas įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite keksiukų tešlos ir nebijokite, jei liks didesnių, ne visiškai išsimaišiusių tešlos gabalėlių. Permaišius keksiukų tešlą (ar ją išplakus plaktuvu), keksiukai gali ne taip gražiai iškilti ir būti ne tokie purūs.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami du trečdalius jų tūrio. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol keksiukai taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku – įkiškite į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jeigu pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia, kad Jūsų keksiukai jau iškepė ir laikas juos ištraukti iš orkaitės.
5. Išėmę keksiukų formą iš orkaitės, išimkite keksiukus iš indo ir perdėkite ant grotelių. Leiskite visiškai atvėsti. Per šį laiką pasiruoškite priemones, kuriomis puošite keksiukus.
Keksiukus kepė Asta Černė
Plačiau skaitykite: „3 šventinės keksiukų dekoravimo idėjos“