Ingredientai
- Citrinos 3 vnt. 2 įdarui ir 1 užkepta orkaitėje (supjaustyti griežinėliais ir apkepti apie 15 min. vidutinio kaitrumo orkaitėje)
- Cukrus 100 g įdarui
- Miltai 1 valg. š. įdarui ir 300 g - tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 kiaušiniai - įdarui ir 1 trynys, sumaišytas su 1 arbat. š. vandens - tešlai
- Sviestas 3 valg. š. įdarui ir 100 g minkšto - tešlai
- Imbieras 1 valg. š. trinto - tešlai
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė.
2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm kepimo formą, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 220°C orkaitėje 7–8 minutes. Tada nuimkite foliją ir dar 5 min. kepkite, kol pyrago pagrindas įgaus auksinę spalvą.
3. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis ir sutarkuokite žievelę. Cukrų, miltus, kiaušinius, sviestą ir iš dviejų citrinų gautus 4 arb. š. žievelės bei 5 arb. š. sulčių sumaišykite maišytuvu.
4. Gautą masę pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite mažesnėje temperatūroje dar 20 minučių. Papuoškite apkeptais citrinos griežinėliais.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...